Get Adobe Flash player
 • Untitled Document

  Velddag een groot succes!

  Ook dit jaar heeft VERON Breda, een enerverende velddag georganiseerd in Prinsenbeek.
  Voor een ieder was er wel een activiteit; QRP in een tent op zonne-energie, comfortabel contesten in een caravan, vliegen met een drone, een zelfbouw SDR-Radio project en er was een barbecue.

 • Untitled Document

  Welkom bij VERON Afdeling Breda A07

  VERON A07 is een afdeling van de Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek Nederland. Bij deze afdeling zijn ingedeeld de VERON-leden, welke woonachtig zijn in Breda en wijde omstreken.

  De afdeling heeft een afdelingsbestuur dat zowel zelfstandig als in samenwerking met de leden activiteiten organiseert. Deze activiteiten zullen aan behoefte van de afdelingsleden worden afgestemd. Het afdelingsbestuur organiseert éénmaal per jaar een huishoudelijke vergadering, waarin de afdelingsleden invloed uit kunnen oefenen op de samenstelling van het bestuur, het te voeren beleid, activiteiten e.d.

 • Untitled Document

  Binnenkort bij Veron Breda CW Cursus

  VERON A07 bied binnenkort een cursus aan voor CW. Elk lid van de Veron Breda kan zich hierin schrijven!

  De afdeling is bezig met het inventariseren over het aantal deelnemers. Binnenkort op deze site vind u een inschrijf formulier.
  Komt u dus snel kijken om u in te schrijven. Deze cursus zal on air getrained gaan worden. Hiermee doet u de meeste ervaring op!

 • Untitled Document

  PA70VERON ter ere van 70 jaar VERON

  70 jaar geleden werden op 21 oktober 1945 de NVVR, NVIR en VUKA samengevoegd tot de VERON.

  Van 6 juli t/m 9 juli 2015 viert de afdeling Apeldoorn het 70-jarig bestaan van onze vereniging. Het voornemen is, met een aantal amateurs, uit te komen met de speciale call PA70VERON. Wij doen dit op de banden 10, 15, 20, 40 en 80 meter. De modes zijn DIGI en SSB. Mogelijk zijn wij ook op VHF actief.


 • Untitled Document

  Bezoek Omroep Zender Museum

  Op zaterdag 25 april is door onze afdeling een bezoek aan het Omroep Zender Museum in Lopikerkapel georganiseerd. Dit is een bijzonder museum die niet voor iedereen zo maar toegankelijk is. Hierom dus ook uniek om hier aan te deelnemen! 

  Klik hier om naar de pagina te gaanLogin formulier

Wie is online

We hebben 20 gasten en geen leden online

Opleiding

Digitale Leeromgeving Zendamateurs

Via deze weg willen wij graag een poging doen om vele personen te bereiken die mee zouden wilen doen aan de Digitale Leeromgeving Zend Amateurs (D.L.Z.A.)
De doelsteling DLZA is meer radiozendamateurs op de amateurbanden.

Een groep zendamateurs hebben gewerkt aan een Digitale Leeromgeving Zend Amateurs (D.L.Z.A.).
Deze groep zorgt dat het mogelijk is om via een internet-leeromgeving een zendamateur cursus te volgen.

Nu willen we beslist niet de andere in hun vaarwateren komen die ook opleiding geven zoals VRZA, VERON of Dirksen. Er zijn in het land verschillende afdelingen van verschilende clubs waar geen opleiding gegeven wordt.
Cursisten die de studie boeken hebben aangeschaft zijn daarnaast ook bij de DLZA welkom.

Er zijn ook cursisten die veruit te weinig tijd hebben om een cursus avond te bezoeken, of denk aan de personen die geen passend vervoermiddel hebben. Ook minder valide of kinderen kunnen doorgaans niet aan de voorwaarden voldoen om genoeg aan de cursus deel te kunnen nemen voor het gewenste resultaat. Soms is het aantal aanmelders te laag om met de cursus te starten.

Laat in het algemeen weten dat er naast de gebruikelijke mogelijkheden ook de DLZA bestaat zodat we er samen zorg voor dragen dat we meer zendamateurs op de amateurbanden krijgen. De cursus is flexibel qua instroom. U kunt zich ten alle tijde aanmelden. Na betaling van een kleine borg (10 euro) kunt u deelnemen aan de cursus. U heeft recht op terug gave van die borg na het voldoen van een staats-examen. 

Meer info op http://www.dlza.nl
Maar een zoekopdracht bij Google naar "DLZA" brengt je ook op de website.

Vriendelijke groeten namens het DLZA-Team.

Copyright © 2013. All Rights Reserved.